Policija objavila detalje nesreće u karlovačkoj tvornici. Do incidenta je došlo tijekom prezentacije oružja, propucan i državljanin SAD-a

Ozlijeđeni muškarci nisu životno ugroženi

07.05.2024., Karlovac - U tvornici oruzja HS Produkt u pucnjavi lakse su ozlijedene dvije osobe. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policijska uprava karlovačka objavila je nove informacije o incidentu u tvornici oružja HS Produkt u Karlovcu.

Iz policije kažu kako su poslije 11.30 sati zaprimili dojavu da je na streljani u krugu tvrtke prilikom prezentacije oružja došlo do samoranjavanja 76-godišnjaka, a pritom i propucavanja dlana 57-godišnjeg državljanina SAD-a.

Kažu kako ozlijeđeni nisu životno ugroženi. “Na mjestu događaja slijedi očevid i daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica obavijestit ćemo javnost o učinjenom”, rekli su iz policije.

Jedna osoba puštena na kućnu njegu

O ovom događaju obaviješten je Državni inspektorat u Karlovcu. Prve informacije ukazivale su na to da su ozlijeđeni radnici, ali policija nije konkretizirala radi li se o radnicima.

Ravnateljica karlovačke bolnice, dr. Ivana Kovačić, rekla je kako je jedna osoba nakon previjanja puštena na kućnu njegu, a druga ima ozljede šake te je još u obradi.