Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

NOVI RESTORAN

Isprobale smo par jela u novom restoranu A posto. Ako ne znate gdje biste ovih dana na ručak

U novom restoranu A posto naići ćete na fina talijanska jela, a i ona po posebnim recepturama

Prije nešto manje od mjesec dana u Zagrebu je otvoren novi restoran A posto, gotovo točno nasuprot hotela Sheraton, na adresi Ulice kneza Mislava 1. Radi se o manjem talijanskom restoranu nevjerojatne hrane, ugodnog osoblja i mirnog ambijenta. Ako tražite mjesto za subotnji ručak, neka vam ovo bude destinacija. Isprobale smo par jela i same se uvjerile.

Bogat meni, i home made hrana

Meni se sastoji od doručaka, predjela, glavnih jela, tjestenina i pizza, a i pića koja su u ponudi su raznolika. Jedna od glavnih posebnosti ovog restorana je ta gotovo sve sastojke rade sami, od dimljenja lososa do fermentiranja kruške za koktele.

Prvo jelo koje smo isprobale je predjelo koje nas je već dosta zasitilo. Radi se o artičokama pohanima u tri vrste brašna, uz dimljeni losos i umak od svježih krastavaca i hrena. Svi okusi su prožeti, a važno je i napomenuti kako oni same dime losos u kuhinji, a i umak je home made.

Uz predjelo su nam predložili i svoje signature koktele pa sam tako isprobala Greek Tea. U njemu se nalazi Metaxa (grčki brandy), fermentirana kruška, bitter bianco, Schweppes bitter lemon i dakako, ukrasi. Lucija je pila koktel Little Italy na bazi talijanske grape s kokosovim mlijekom i uljem mandarine. Na recepturama za koktele je radio čitav tim, a kao i kod jela, dio sastojaka rade sami što samo pokazuje ljubav prema svemu pripremljenom u A Postu.

Posebna tjestenina i tijesto za pizzu

Nakon predjela samo isprobale i tjesteninu Aglio olio, čija je posebnost talijanska tjestenina koju ćete rijetko gdje kod nas pronaći. Radi se o posebnoj vrsti, a to se i osjeti prilikom jela. Uz jelu su mantekirani maslac, parmezan, peperoncini, maslinovo ulje i češnjak. Iznimno je ukusno i osjeti se svježina, jedino je malo ljutkasto, ali ne i tako da vam gori nepce.

S obzirom na to da se radi o talijanskom restoranu morale smo isprobati i njihovu pizzu koja se, usput, peče pred vama u krušnoj peći. Posebnost njihovih pizza apsolutno je tijesto. Rade ga sami pa i ručno razvlače zbog čega dobivate podatan okus i odličnu strukturu. Radi se o tanjem tijestu koje nije nimalo suho, a ne raspada se, već je ukusno i sočno. Pizze se peku na 480 stupnjeva zbog čega su jako zahtjevne za izradu, ali su i brzo gotove.

Desert se završava pred vama

S menija možete odabrati tiramisu ili dnevni kolač. Na naš stol stigao je kolač Old Fashion u kojem se nalaze jaja, maslac, kruške i jabuke. Servira se tako da se pred vama karamelizira smeđi šećer koji se nalazi na vrhu kolača. Uz to su nam ponudili da isprobamo i specijalni začin – maslinovo ulje i papar. Naravno da smo pristale. Ova kombinacija klasičnog okusa voća koje nije prokuhano te ljutosti papra dosta nam se svidjela, a možda ju uskoro isprobamo i kod kuće.