Mladog Zagrepčanina izvukli iz njegova BMW-a, brutalno ga prebili pa mu ukrali auto. On sav izubijan pomoć tražio u apoteci

Izvukli su ga iz auta pa na njega fizički nasrnuli. Kad im je pokušao pobjeći, zapucali su

06.01.2021., Zagreb - U popodnevnim satima pucnjava u Dubravi u Juznoj ulici kod broja 28, ocevid u tjeku.rPhoto: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija izvijestila je o razbojništvu koje se dogodilo krajem rujna prošle godine u poslijepodnevnim satima u Dubravi. Policijski službenici tek sada su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, koji je s još trojicom zasad nepoznatih počinitelja, u Ulici sv. Leopolda Mandića, tada opljačkao i pretukao 30-godišnjeg vozača BMW-a.

Policajci sumnjaju da se 38-godišnjak Volkswagenom nepoznatih registarskih oznaka dovezao i parkirao ispred BMW-a zagrebačkih oznaka u kojem se nalazio oštećeni. Nakon toga su osumnjičeni prišli vozaču BMW-a te uz prijetnju vatrenim oružjem fizički nasrnuli na njega, pri čemu su mu ukrali torbu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama, mobilnim uređajem i novcem.

Sakrio se u obližnju ljekarnu, ovi mu ukrali BMW

Sumnja se da su ga zatim izvukli iz vozila te ponovno fizički nasrnuli na njega, da bi u jednom trenutku oštećeni iskoristio nepažnju osumnjičenih te pobjegao nakon čega je jedan od osumnjičenih iz vatrenog oružja ispalio hitac u nepoznatom smjeru.

Odmah potom jedan od osumnjičenih je vozilom krenuo prema oštećenom, dok su ostala trojica osumnjičenika trčeći krenula prema njemu te su ga sustigli, srušili na tlo i zadali mu više udaraca u predjelu glave i tijela, priopćila je policija. Oštećeni se zatim sklonio u obližnju ljekarnu dok su osumnjičeni ukrali njegov BMW i udaljili se. Otuđeno vozilo je naknadno pronađeno na području Dubrave, a teško ozlijeđeni 30-godišnjak je završio u KB Dubrava.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 38-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.